06 246 938 68 info@ceesnoppe.nl

Onderhoud & Renovatie

Is uw parketvloer aan onderhoud toe (slijtage, vuil of beschadigingen) dan kunnen wij bij u langskomen om de vloer te bekijken zodat u een advies krijgt van de vakman die de werkzaamheden uitvoert en we u een passende offerte kunnen bieden. Vaak is het voldoende om uw vloer te schuren, soms zijn renovatiewerkzaamheden nodig.

We berekenen daarvoor geen voorrijkosten en kunnen direct een afspraak maken zodat u weet wanneer het onderhoud kan plaatsvinden.

Onderhoudsservice

vakantie-italie-2011-053-768x1024

Onderhoudsservice

Parket of een houten vloer blijft mooi mits goed onderhouden en voorzien van een passende afwerklaag. Regelmatig onderhoud werkt ook nog eens preventief: uw vloer blijft mooi en gaat langer mee.

Onderhoud verlengt de levensduur van uw vloer
Als wij uw vloer hebben gelegd bieden wij de service dat wij jaarlijks uw vloer reinigen zonder voorrijkosten.

  • gelakte vloer: nieuwe laag polish
  • vloer met olie of wax: reinigen en aanbrengen van nieuwe olie of wax

Is uw vloer enkele jaren niet gereinigd dan is het raadzaam om uw vloer te laten schuren en opnieuw olie aan te brengen. In 2015 bieden wij deze service tegen een tarief van € 95.

Schuren Parketvloer

0291-768

Schuren parketvloer

In 1 dag kan uw vloer er weer als nieuw uitzien door het hout te schuren, de vloer te polijsten en vervolgens te voorzien van een nieuwe lak of olielaag.

Is uw vloer beschadigd, bijvoorbeeld door brand of waterschade dan verzorgen wij ook expertise en renovatiewerkzaamheden.

Schuren en oliën parketvloer

  • € 25,50 per m² (basisprijs).

Schuren van een eiken vloer met blok patroon

  • kleur olie € 4,50 per m²
  • lak € 7,00 per m²
  • stoppen en drevelen spijkergaatjes (meestal bij Tapis vloeren) € 5,50 per m²

De ruimte dient leeg opgeleverd te worden, eventuele plinten of deklijsten dienen te worden verwijderd voor het mooiste resultaat.

Er komen meerkosten bij als u voor kleurenolie of lak kiest, of als er extra werkzaamheden nodig zijn om de vloer te schuren. Deze kosten worden natuurlijk eerst met u besproken bij het bezichtigen van de vloer.

Renovatie Parketvloer

Is uw houten vloer beschadigd of heeft u na een brand of inbraakschade een deskundige analyse nodig neemt u dan contact met ons op. Wij komen bij u langs, bel voor meer informatie.

 

Renovatie Eiken Visgraat (1)

Renovatie Eiken Visgraat (2)

Renovatie Eiken Visgraat (3)

Werk in uitvoering: Cees Noppe

Luchtvochtigheid

Als u kiest voor een houten vloer is het belangrijk om door Cees Noppe de luchtvochtigheid in huis te laten meten. Parketvloeren worden gedroogd tot een vochtpercentage van 7% – 9%. Dit houtvocht percentage is in evenwicht met een luchtvochtigheid van 50% – 60%. Bij een verandering in luchtvochtigheid zal het houtvocht percentage veranderen. Dit zorgt ervoor dat het hout krimpt of uitzet. Cees Noppe zal de luchtvochtigheid in de ruimte meten waar de vloer wordt gelegd.

Kou kan voor naden in uw houten vloer zorgen en door extreme hitte kan een houten vloer uitzetten. De kwaliteit van het hout en de wijze van leggen bepalen voor een deel hoe de vloer op luchtvochtigheid reageert. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in huis te bewaken. De ideale situatie is een luchtvochtigheid van ca 50% – 60%.

hygrometer_dauwpunt_alarm_tfa_003

Hygrometer

Dit kun je simpel aflezen, wanneer je een hygrometer in huis hangt. De aanschaf van zo’ n meter raden wij aan, naden in een goed gelegde parketvloer vallen namelijk niet onder de garantie van de leverancier. Ze ontstaan door weersomstandigheden en dat is overmacht. Bij een lage  luchtvochtigheid kunt u het beste een luchtbevochtiger plaatsen, bij een hoge luchtvochtigheid is het goed om voor ventilatie te zorgen.  Zet op hele warme dagen ’s avonds en ’s nachts ramen open, zo kan vochtige lucht naar buiten trekken.

Shares
× Hoe kan ik je helpen?