06 246 938 68 info@ceesnoppe.nl

Afwerking Houten Vloeren

Nadat u de houtsoort heeft gekozen kunt u bij vele vloeren kiezen voor de afwerking met olie of lak. Wij bieden tevens keuze uit deklijsten, overzetplinten, MDF plinten in diverse maten. Een oliebehandeling zorgt voor een warme sfeer en maakt de vloer onderhoudsvriendelijk, Veel belopen plekken kunnen tussentijds een keer met de onderhoudsolie nabehandeld worden.

Cees Noppe biedt u  bij het leggen van een nieuwe vloer jaarlijks reiniging van uw vloer tegen een zeer scherpe prijs

Lak

Lak afwerking

Lak afwerking

Wij adviseren bij de meeste vloeren een olie afwerking. Kiest u voor lak dan voorzien wij de vloer van een slijtvaste laag. Om deze mooi te houden vereist deze afwerking echter wel onderhoud.

Om gelakte vloeren te onderhouden en optimaal te beschermen kunt u deze 2x per jaar met een polish behandelen. Het is mogelijk om een gelakte vloer dagelijks vochtig (niet te nat) af te nemen. Hier zijn speciale pH-neutrale cleaners voor ontwikkeld.

Bij nieuwe vloeren biedt Cees Noppe jaarlijks onderhoud aan tegen een scherp tarief.

Olie

Eiken Bourgogne wit geolied

Eiken Bourgogne wit geolied

Een oliebehandeling zorgt voor een warme sfeer en maakt de vloer onderhoudsvriendelijk, Veel belopen plekken kunnen tussentijds een keer met de onderhoudsolie nabehandeld worden.

Wij werken met plantaardige olien van Floorservice, verkrijgbaar in 20 kleuren en de olie dringt diep door in het hout zonder de poriën af te sluiten. Het hout blijft daardoor ademen en omdat er geen toplaag wordt gevormd, behoudt het hout zijn natuurlijke structuur en kleur. Iedere vloer is gegarandeerd van een hoge slijtvastheid en is waterafstotend vanwege de aanwezigheid van kiezelzuur.

Zo is uw vloer onder andere beschermd tegen vlekken van wijn, bier, cola, koffie, thee, vruchtensappen, melk en uiteraard water. Bovendien zijn de hardwasoliën bestand tegen speeksel en zweet en maken zij uw vloer kindvriendelijk, omdat ze voldoen aan de eisen voor kinderspeelgoed.

 

Onderhoud geoliede vloer
U kunt de vloer in optimale staat houden met een goede reiniger. Geoliede vloeren dienen jaarlijks met een onderhoudsolie te worden onderhouden. Cees Noppe biedt u na het leveren van een nieuwe vloer tegen een scherp tarief jaarlijks onderhoud van uw vloer aan. Olievloeren mogen niet te vaak vochtig worden afgenomen omdat het vocht bij deze afwerking in de poriën van het hout kan trekken, waardoor verwering en/of slijtage sneller kan ontstaan.

Momenteel worden (met name) eiken parketvloeren vaak afgewerkt met een kleurolie. Het kan zijn dat wordt geadviseerd deze afwerking te onderhouden met een onderhoudsolie in die kleur. Over het algemeen komt dit veel voor bij witte vloerolie. (Ook wel white-wash genoemd).

Gerookte Vloer

Eiken Verouderde Bourgogne Dubbel Gerookt Grijs Geolied

Eiken Verouderde Bourgogne Dubbel Gerookt Grijs Geolied

Eiken houten vloeren kunnen worden gerookt. Het roken betekent een behandeling van het hout met ammonia, met als doel de nerf van het hout te benadrukken. Door de chemische reactie verdwijnt het looizuur uit de planken, waardoor het parket donker kleurt en de tekening zichtbaar wordt. De kleur van bijvoorbeeld eikenhout kan variëren van licht tot donker bruin.

Enkel roken van eikenhout geeft karakter aan uw houten vloer. Dubbel gerookt eiken geeft een donker bruin kleur effect aan uw eiken houten vloer alsof het een verouderde vloer betreft met een warme uitstraling.

Plinten

MDF sfeerplint in de kleur van de wand

MDF sfeerplint in de kleur van de wand

Cees Noppe kan de randafwerking van uw vloer verzorgen.

Enkele mogelijkheden:

  • een platte plint (deklijst) in dezelfde houtsoort als uw vloer
  • een overzetplint (makkelijk bij kabels)
  • MDF sfeerplinten

 

 

Convectorroosters

0911-1024

Convectorrooster

Bij het maken van de vloer kunnen we uw convectorput afdichten met een bijpassend rooster in vrijwel iedere houtsoort.

Shares
× Hoe kan ik je helpen?